Trade Compliance Specialist

Enza Zaden veredelt, produceert en verkoopt groentezaad in meer dan 100 landen over de hele wereld. Als Trade Compliance Specialist zorg je er samen met je collega’s voor dat Enza Zaden de juiste import- en exportregels naleeft in deze landen, met inachtneming van de geldende procedures en protocollen binnen onze organisatie. 

Trade Compliance Specialist

Enkhuizen, Nederland, master-niveau, 32-38 uur per week


In deze functie verzamel je proactief relevante wet- en regelgeving, met name op het gebied van zaadbehandelingen en etikettering, maar ook andere zaken gerelateerd aan de toegang tot de markt. Je analyseert deze en ondersteunt de implementatie hiervan binnen de organisatie. Eén van je taken is het voorbereiden en uitvoeren van de (interne) communicatie op (inter)nationale wet- en regelgeving met betrekking tot de relevante vereisten. Je werkt daarbij nauw samen met instanties als Plantum en De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit; indien gewenst zal je deelnemen in relevante externe werkgroepen. Verder ben je verantwoordelijk voor het samenvatten en vertalen van complexe regelgeving en creëer je duidelijke overzichten voor het bedrijf.

Aangezien Trade Compliance op vele manieren van invloed is binnen Enza Zaden, zul je niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd met collega's van verschillende afdelingen communiceren. De internationale handelsregelgeving verandert snel en heeft een grote impact op toegang tot de internationale markt, waardoor deze functie zeer dynamisch en divers is.

Je rapporteert aan de Trade Compliance Manager en assisteert haar verder bij allerlei voorkomende werkzaamheden op het gebied van handelsregelgeving.


Jouw kracht

Jouw uitstekende analytische en organisatorische vaardigheden stellen je in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken. Je flexibele ‘mindset’ stelt je in staat om snel te schakelen tussen diverse taken. Dankzij je uitstekende schriftelijke en verbale communicatieve vaardigheden kom je gemakkelijk in contact met mensen op verschillende niveaus.

Je neemt end-to-end verantwoordelijkheid en hebt het vermogen om verschillende informatiestromen tot je te nemen. Daarbij streef je er voortdurend naar om de processen en tools waarmee je werkt te verbeteren en je voelt je prettig bij het doen van verbetervoorstellen. Daarnaast heb je sterke affiniteit met ethiek en compliance.


Kortom, jij;

  • bent in het bezit van een master-diploma, Food Safety, (Agrarische) Bedrijfskunde, Juridische Zaken
  • bent vloeiend in het Engels en Nederlands;
  • bent bekend met het lezen en interpreteren van juridische en wetenschappelijke teksten;
  • hebt sterke organisatorische, communicatieve en planningsvaardigheden;
  • hebt oog voor detail en bent beschikt over uitstekende analytische vaardigheden.
     

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.


Interesse gewekt?

Solliciteer dan direct via de 'Solliciteer' Button. 


Meer informatie:

Martine Rook, Recruiter, tel: 0228-784638 of 06-55220474.
Email: m.rook-wijnker@enzazaden.nl of recruitment@enzazaden.nl

 

Solliciteer

 

 


© FloralDaily.com 2020

Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber