Indoor plant greenhouse takes Poetizer’s Prague offices to a higher level

When designing (or redesigning) their corporate offices, some companies focus on the kinds of outlandish bells and whistles that go viral on the internet. 10 years ago, that might have included giant slides, on-site pubs, or even an indoor lazy river. In more recent years, a pandemic-induced shift towards working from home has caused many companies to weigh their options between scaling down their physical headquarters or going even bigger to seduce employees back to campus. Of course, there’s also a quieter, more practical middle option, exemplified by the new Poetizer offices by architect Tomáš Císař and designer Johana Sedláčková Vamberská.

Located on the fourth floor of a First Republic building on Narodni Street in Prague, the Poetizer offices are minimalist yet romantic, much like the company itself. Poetizer is the world’s largest social network for poets and poetry lovers, providing a simple platform where millions of users from 120 countries can publish their creations in plain black text against a crisp white background. The designers wanted to capture the essence of the company and its focus on environmental protection, creating spaces where employees can feel relaxed and included.

At the center of the design is a beautiful indoor greenhouse space, “a wild jungle, a mythical Eden, an area that expresses the concept of wild thinking,” as Císar explains. “Thinking that, according to Claude Lévi-Strauss, is close to our ancient ancestors and contemporary poets. He contrasted this initially intuitive and associative thinking, which he likened to a rich rainforest ecosystem, with an already domesticated, strictly rational thinking.” 

Read the complete article at www.news.yahoo.com.


Publication date:



Receive the daily newsletter in your email for free | Click here


Other news in this sector:


Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber