Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber

You are using software which is blocking our advertisements (adblocker).

As we provide the news for free, we are relying on revenues from our banners. So please disable your adblocker and reload the page to continue using this site.
Thanks!

Click here for a guide on disabling your adblocker.

Sign up for our daily Newsletter and stay up to date with all the latest news!

Subscribe I am already a subscriber

Farmmanager – hoofd teelt – Nieuw-Zeeland

Iets voor jou? Als Farmmanager of Hoofd Teler verantwoordelijk zijn voor 2 paprikakwekerijen (samen 12 hectare) in Nieuw-Zeeland. Prachtig land, prettig om er te wonen, te werken en te leven. Interessante aan het bedrijf is dat het op meerdere plaatsen in de wereld actief is en verschillende kwekerijen en farms exploiteert: onder andere blauwe bessen, frambozen, kersen, aardbeien, pepers, asperges, tomaten en paprika.

We willen ons team op de locatie Woodhill versterken met een ervaren:

Farmmanager – Hoofd Teelt – Nieuw-Zeeland

Als bedrijfsleider overkoepelend verantwoordelijk voor de 2 paprikakwekerijen.


De situatie:

Op elk van de glastuinbouwbedrijven is een teler actief, dat zijn lokale Nieuw-Zeelanders. Er is een aparte persoon aanwezig die de packing activiteiten runt. Daarbij worden alle paprika’s verzendklaar gemaakt. De 2 telers hebben zich het telen stap voor stap eigen gemaakt. Op dit moment worden zij gecontroleerd/aangestuurd door een ervaren Nederlandse teelt- productiemanager die al langer in Nieuw-Zeeland woont en werkt. Wekelijks vindt er ook een Teams-meeting plaats waarbij de vaste Nederlandse paprika teeltbegeleider alles met de telers doorneemt. Wij denken dat er qua productie nog wat meer in zit (5 of 10%). Misschien kunnen we kwalitatief gezien een nog wat groter aandeel van de juiste kwaliteit realiseren die we op de Japanse markt kunnen verkopen. Daarnaast willen we met een scherp oog terplekke het risico verkleinen op fouten in de teelt. Jouw aanvullende kennis, ervaring én betrokkenheid in het telen van paprika’s is daarom van harte welkom! Verder hebben we een meerjarenplanning waarbij over enkele jaren de huidige 2 glastuinbouwbedrijven misschien worden vervangen waarbij we in omvang verdubbelen.
Genoeg te doen dus!

Wat breng je mee:

  • Groene vingers, ervaring in het telen van groenten op substraat;
  • Alertheid en scherpte om te identificeren waar het beter moet, met de bijbehorende actiegerichtheid;
  • De drive en drang om te verbeteren, in combinatie met de wetenschap en het geduld dat niet in elk teeltbedrijf, op elke kwekerij in de wereld, verbeteringen direct morgen doorgevoerd kunnen worden;
  • De interesse en bereidheid Nieuw-Zeeland en ons bedrijf hier te bezoeken, om te onderzoeken of het je past je hier te vestigen om hier voor langere tijd te wonen, leven en te werken;


Op onze kwekerijen en farms werken we in totaal met circa 150 vaste medewerkers. Gedurende het seizoen ontvangen we honderden mensen die gewasverzorgende-, oogst- en verpakkingswerkzaamheden verzorgen. Een groot deel daarvan zijn backpackers die van weken tot enkele maanden bij ons actief zijn en die naast de werkzaamheden Nieuw-Zeeland ontdekken, genieten van de prachtige natuur en alles wat er te doen is in ons mooie land. De vaste medewerkers zijn betrokken, verstaan hun vak of zijn er druk mee zich die eigen te maken en wonen, werken en leven met plezier hier in Nieuw-Zeeland.


Het aanbod:

  • Een stevige eindverantwoordelijke teelt- bedrijfsleiding functie met bijbehorende verantwoordelijk- en bevoegdheden;
  • Een prettige betrokken goed willende groep collega’s die graag met jou als aanvulling zien komen;
  • Een goede Nederlandse teler/adviseur die ondersteunend beschikbaar is voor al jouw teeltvragen;
  • Een woning, auto van de zaak en een normaal goed salaris;
  • De mogelijkheid je in Nieuw-Zeeland te vestigen om daar met plezier te kunnen wonen, werken en leven.


Interesse, meer weten? Neem contact op met [email protected] bel of app 06-52601456.


Verder lezen of solliciteren